Sculptris : Intro

91f9c99f-5a4c-4314-9ab6-05942807e39f
Introductie

In deze tutorial ga je aan de slag met het beginners 3D-modeling programma Sculptris.
In Sculptris kun je op ongeveer dezelfde manier als hoe je een plaatje tekent op de computer, dus met verschillende penselen (brushes), een 3D model “tekenen”.
De manier waarop je werkt in Sculptris lijkt ook op hoe je werkt met echte klei als je een beeld boetseert. Je begint namelijk met een grove vorm, in Sculptris is dat een bol, en die ga je dan van grof naar steeds fijner vormgeven:

higinio-gallego-jimenez-2015-sculptris-guyver-timelapse

Nadat de vorm van je sculptuur klaar is kun je er ook op “schilderen” door in Sculptris naar Paint mode over te schakelen:

sculptris-ui2maxresdefault-2

Het fijne van Sculptris in vergelijking met andere uitgebreidere 3D-modeling programma’s is dat Sculptris een zeer eenvoudige ‘interface’ , dus menu’s en knopjes heeft, waardoor je direct kunt beginnen met “kleien” zodra je het programma opent:

Screen Shot 2016-09-07 at 13.12.22 Screen Shot 2016-09-07 at 13.17.06

Zie Sculptris als een introductie tot de wereld van 3D-modeling, als je door Sculptris de smaak te pakken krijgt zijn er veel uitgebreidere programma’s om 3D modellen, levels en animaties mee te maken, zoals Zbrush, Blender, Maya, Cinema4D, Google Sketchup, Mudbox, etc. etc.!

Nadat je klaar bent met je model kun je het opslaan als .obj (object) bestand en daarna naar Unity slepen om het in je game te stoppen of je kan er verder aan werken in een ander programma. Nog een mogelijkheid is om gratis 3D-objecten van internet of uit de Unity Asset Store te downloadden en die te veranderen in Sculptris. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een basis mens model om daar vervolgens een orc of iets dergelijks van te maken!

Ga verder naar Stap 1 : De basics van Sculptris

Stap GreenArrowRight