My Island Deel 3: Stap 5

Stap 5: Het maanlicht instellen

Klik in de Hierarchy View op het Directional Light object en klik daarna in de Inspector op het gekleurde vlakje achter Color om de kleur van het maanlicht in te stellen.

Omdat maanlicht wat koeler van kleur is werkt het goed om een licht groene of blauwe kleur licht in te stellen i.p.v. geel zonlicht. Je kan de volgende ‘hex’ kleur code invullen voor een mooie groenige kleur of zelf een kleurtje kiezen: D2FFCCFF

MyIslandDeel3Stap5-01

Zet daarna onder het Color vakje de Intensity op ongeveer 0.8 en Bounce Intensity op 1, afhankelijk van hoe donker je het wil hebben. Je kan het later bijvoorbeeld op 0.3 zetten voor een echt donkere nacht.

Bij een Directional Light, die gebruikt wordt voor zoiets als een zon of een maan, heeft de positie ervan geen invloed op de lichtsterkte zoals bij een Spotlight en Arealight het geval is.
Om te zorgen dat het licht wel uit de juiste richting komt en omdat de locatie van het object wel belangrijk is voor de lensflare is het nodig om de maan de juiste plaats te geven.
Omdat er al een maan in de skybox is getekend is het logisch om de Directional Light daarvoor te plaatsen.

Normaalgesproken plaats je een zon/maan door in de Scene View van onderaf dwars door je terrein heen in de richting van de maan te kijken en de Directional Light hoog in de lucht tussen jou en de maan te schuiven.

MyIslandDeel3Stap5-02

Voor het gemak kun je nu de volgende Transform waardes overnemen om je Directional Light op de juiste plek en met de juiste rotatie te plaatsen:

MyIslandDeel3Stap5-03

Ga door naar Stap 6: Een Lensflare aan de maan toevoegen

GreenArrowLeft Stap 4        Stap 6 GreenArrowRight