My Island deel 1 (Intro)

Unity3D Info Mindmap
(Klik op de Mind-Map Thumbnail om deze in een nieuw venster te openen.)

Unity3D-MyIsland example

MyIsland deel 1: Het creëren van een eiland in Unity3D.
puur en alleen bedoeld om mee te experimenteren en Unity3D uit te proberen.

Introductie

In deze opdracht ga je aan de slag met de 2D/3D game engine Unity3D.
Een game engine is een programma waarmee je games in elkaar kan zetten en kan programmeren. Je kan Unity gebruiken om games te maken voor een hoop verschillende platformen zoals PC, Mac OS, iPhone, iPad, Xbox, Playstation etc.
Als je veel games speelt heb je waarschijnlijk wel eens het Unity3D logo gezien bij het starten van een game. Die game is dan gemaakt in Unity. Andere veelgebruikte game engines zijn bijvoorbeeld de Unreal engine en de Cry engine.
In Unity kun je gemakkelijk primitieve 3D vormen zoals kubussen of bollen creëren om snel dingen te testen of om levels en karakters in elkaar te zetten. Voor complexe karakters en 3D modellen zou je een ander ‘sculpt’ programma zoals Blender kunnen gebruiken. Die objecten kun je dan in Unity importeren en in je spel verwerken.
Textures voor een spel zou je bijvoorbeeld met een apart teken programma of photoshop kunnen maken.
Dit eerste deel van de opdracht gaat over hoe je met vooral klik en sleep acties een 3D eiland level kan maken en hoe je daar overheen kunt lopen in first person, dus gezien vanuit de ogen van de speler. Veel games spelen zich af op een eiland, denk aan GTA, Far Cry, Black & White etc. en het maken van een eiland is een leuke manier om met de verschillende functies van Unity te experimenteren. Dit deel gaat vooral over de vormgeving en over de werking en layout van het programma Unity3D.
Deel 2 van MyIsland laat een begin zien van hoe je kan programmeren met C# om de ‘regels’ voor je spel te schrijven en hoe je ervoor kan zorgen dat de speler niet uit het level kan vallen.

Ga door naar Stap 1: Een nieuw project aanmaken

Stap 1 GreenArrowRight