My Island Deel 3: Stap 4

Stap 4: Een nacht lucht instellen

Om van de kale lucht van ons level een mooie nacht lucht te maken kunnen we een skybox gebruiken. Een skybox is eigenlijk een grote kubus die om het level heen wordt geplaatst. De randen van de kubus worden in elkaar ge-blend waardoor het een 360 graden beeld oplevert. Omdat de skybox kubus met de toeschouwer meebeweegt zal je de wanden ervan nooit bereiken!

Voor deze opdracht heb ik een paar simpele skyboxen uit de asset store van Unity gedownload maar je kan ook zelf een skybox maken door met Photoshop of GIMP, zes plaatjes van een horizon met lucht te tekenen voor alle zes vlakken van de kubus waaruit de skybox bestaat.
De plaatjes die een skybox gebruikt kun je zien als je op een skybox bestand in de project view klikt. Als je op een van de plaatjes klikt laat Unity zien waar het bestand is opgeslagen in je project in de Project View. Je zou deze plaatjes als voorbeeld voor je eigen skybox kunnen gebruiken of aan kunnen passen met een tekenprogramma.

MyIslandDeel3Stap4-01

Voor deze opdracht is het handig om eerst de nacht skybox die al in je project zit te gebruiken. Later als je ook begrijpt hoe je de zon of de maan moet plaatsen kun je een andere skybox uitkiezen.

Klik in de menu balk op Window > Lighting om de Lighting View te openen.

MyIslandDeel3Stap4-02

Je kan voor het gemak het Lichting tabblad klikken en deze naar de plek naast het Project View tabblad slepen om de View een vaste plek in je Unity layout te geven naast de Project View.

Klik achter het Skybox vakje op het cirkeltje en selecteer MoonShineSkyBox.

MyIslandDeel3Stap4-03

Zoals je ziet veranderd de lucht direct en heb je nu een nachtlucht inclusief sterren en maan!

MyIslandDeel3Stap4-04

Het licht van het Directional Light object komt alleen nog niet van dezelfde richting als de maan in de skybox dus dat is de volgende stap.

Ga door naar Stap 5: Het maanlicht instellen

GreenArrowLeft Stap 3        Stap 5 GreenArrowRight