My Island Deel 3: Stap 8

Stap 8: Lampjes plaatsen

Om te zorgen voor verlichting langs de route die je hebt gemaakt kun je gebruik maken van Point lights en Spot lights. Voor normale verlichting zoals kamerlampen, straatverlichting en tl-verlichting gebruik je Point lights en voor zoiets als een zaklamp of de koplampen van een auto kun je een Spot light gebruiken.

Je kan Point lights of Spot lights bijvoorbeeld aan een ander GameObject, zoals een model van een zaklamp of fakkel die de speler vasthoudt vastmaken. Je kan een lamp ook aan een empty GameObject vastmaken als je alleen het licht wilt gebruiken.

Open de map _Prefabs in de Project View en sleep de Torch prefab naar de Hierarchy View om deze op de 0,0,0 positie van de game wereld te plaatsen of sleep de prefab naar de Scene View om hem zelf ergens te plaatsen.

MyIslandDeel3Stap8-01

Dubbelkik op Torch in de Hierarchy View om je camera erop te focussen.

Druk op het pijltje voor de naam Torch in de Hierarchy om het object open te vouwen. Je ziet dan dat Torch is opgebouwd uit meerdere objecten waaronder éen Point light en twee particle systems voor het vuur en de vonkjes.

MyIslandDeel3Stap8-02

Als je Point light selecteert kun je net als met het maan licht de Intensity en de Color instellen en met Range kun je bepalen hoe ver het licht komt.

MyIslandDeel3Stap8-03

Je kan deze Torch lampjes of lampjes die je zelf maakt op verschillende plaatsen langs je route plaatsen zodat je speler niet verdwaalt.

In de volgende opdracht leer je onder andere hoe je ook zelf zo’n particle vuur effect kan maken!

GreenArrowLeft Stap 7