My Island Deel 3: (Intro)

Unity3D Opdracht 3: Een magische/fantasy nacht scene maken (inclusief vuurvliegjes!)

MyIslandDeel3Intro01

Introductie

In de vorige opdracht heb je geleerd hoe je met behulp van de terrain tools van Unity, vrij gemakkelijk een 3D landschap kunt creëren inclusief bomen, wind, en water.
In deze opdracht begin je weer op dezelfde manier, namelijk met het creëren van een eiland maar deze keer wordt het eindresultaat een nacht level.
Het maken van een nacht level is een leuke manier om te experimenteren met nacht-skyboxen (luchten), lichteffecten, lensflares en het particlesystem van Unity waarmee je allerlei effecten kunt creëren zoals vuurvliegjes, magische twinkels, mist, rook en vuur!

Om de speler alvast wat te doen te geven in het level maken we ook een wandelroute en plaatsen we aan het einde een schatkist. In een volgende opdracht leer je ook hoe je met het 3D sculpting programma Sculptris een 3D schat object kunt maken om in de kist te plaatsen en hoe je een deur of portal kunt maken om in game van level te wisselen.

Je mag voor deze opdracht een heel nieuw terrein maken of het dag level wat je in de vorige opdracht hebt gemaakt kopiëren en omzetten in een nacht level.

Let’s get started!

De opdracht

Maak een magisch/fantasy nacht eiland met daarop een route die naar een speciale plek gaat en plaats daar een schatkist.

MyIslandDeel3Intro02

Ga door naar Stap 1: Nieuwe Assets importeren

Stap 1 GreenArrowRight